MenuMenu
Reserveren

Laadpaal!

Er werd recent een laadpaal voor u geïnstalleerd op de speelplaats van het schooltje. Laat weten of je die wil gebruiken!

Het huis van Meester André

Hartje Ardennen, in een dorp van een zeventigtal inwoners, ligt in de schaduw van de kerk het oude schooltje van Brisy : de klas en het woonhuis van de meester. In de gloriejaren kwamen hier een veertigtal kinderen naar school. Na 1960 waren het er nog maar zes. Toen heeft meester André de deur achter zich dichtgetrokken. Sindsdien wordt zijn woonst verhuurd als gîte. Het originele voormalige klaslokaal kan extra ruimte bieden.

Foto van fruitbomen in bloei in onze tuin
Foto artistieke binnendecoratie
Foto omliggende natuur

De woning dateert van rond 1850. De renovaties hebben het oorspronkelijk karakter van het gebouw gerespecteerd. De dikke oude muren, deuren, vloeren, haard en de gewelfde kelder katapulteren de bezoeker van vandaag terug in de tijd. Weliswaar met het nodige hedendaagse comfort, dankzij een recente grondige renovatie.

Het huis van meester André telt vijf slaapkamers. Het ligt aan een doodlopende weg op een domein van 3000 m², in een oude tuin met fruitbomen, eiken en beuken, met zicht op de weiden rondom, waar paarden en koeien grazen.

Eenmaal je hier tot rust bent gekomen, kom je zeker terug. Het is gewoonweg… klasse !